Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanlığı Sağlık Bakanlığının corona virüsü açıklamasının ardından okulların durumunu değerlendirdi.
Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanlığı Sağlık Bakanlığının corona virüsü açıklamasının ardından okulların durumunu değerlendirdi. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya Eğitim İş Kocaeli Şube başkanı Emine Çalık’ın yanısıra şube sekreteri Bülent Uğrasız katıldı. Emine Çalık yaptığı açıklamda, “8 yıl içinde MEB de en çok tasarrufa gidilen başlık; okullarda çalışan hizmetli -memur statüsünde çalışanların azaltılması yönünde olmuştur. Önceki yıllarda her okulda bir kaç hizmetli bulunurken günümüzde okul başına bir tane belki bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
TEMİZLİK HAFTADA 2’YE DÜŞTÜ
Okullarda yeterli önlem olmayışına değinen Çalık, “Okulun, sınıfların süpürülüp silinmesi geçmiş yıllarda her gün iken gününüzde hizmetli eksikliği nedeniyle haftada 1-2 ye düşmüş durumdadır. Corona virüs salgınının tüm dünyada yayıldığı bu günlerde en çok yapılması önerilen korunma yöntemi olarak ‘ellerin sık sık yıkanması’ önerilmektedir. Peki normal sayılarının çok üstünde öğrenci bulunan okullarımızda bu mümkün müdür?
TEMİZLİK MALZEMELERİ YETERSİZ
Ne yazık ki Her teneffüs sayısız öğrencinin girip çıktığı okul lavaboları okulların hijyen bakımından en kötü alanlarıdır. Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa lavabolarda temizlik malzemeleri neredeyse hiç bulunmamaktadır. Birçok okulumuzda öğrencilerimiz kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendileri götürüp getirmektedir. En can alıcı olanı ise; okullarımızda tüm dünya ya yayılan virüs salgını ile ilgili bilgilendirmenin sistematik ve yöntemi ile ilgili hiç bir yol haritası bugüne kadar ortaya konulmamıştır” dedi.
ACİLEN ÖNLEMLER ALINMALI
Son olarak gerekli hazırlığın acilen yapılması gerektiğini söyleyen Çalık, “Milyonlarca öğrencinin ve öğretmenin eğitim-öğretim yaptığı okullar, Corona virüs salgınına karşılık öncelikle ve özenle üzerinde durulması gereken alanlar olmasına karşılık Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki tedbir almamıştır. Corona virüsünün bize gösterdiği şey, hastalıklarla sadece bireysel ve tıbbi yollarla mücadele edilemeyeceği ülke genelinde şeffaf, yaygın ve etkili önlemlerin alınmasıyla mümkündür. Virüsün yapısı, bulaşma yolları alınacak önlemler, tedavisi, aşısı bilim insanları tarafından sağlanana kadar sağlık sistemimiz, yöneticiler, hastaneler olası bir salgın için gerekli hazırlığı acilen yapmalıdır” dedi.